Säännöt | FBF

Säännöt

Peli

Fair Play
FirmaBeachFutis on liikunnan lisäksi hauskanpitoa ja yhdessäoloa, joten otteluissa tulee käyttäytyä ehdottomassa Fair Play -hengessä. Taklaaminen ja väkivaltainen peli on kielletty. Fair Play -henkeä turnausalueella kunnioitamaton henkilö tai joukkue voidaan sulkea turnauksesta ja tapahtuma-alueelta pysyvästi.

Vakuutusturva
Pelaajat vastaavat omasta vakuutusturvastaan. Ensiapu-piste päivystää toimitsijateltan yhteydessä koko turnauksen ajan. Joukkueet huolehtivat omasta kylmähuollostaan.

Peliareena
Peliareenoina käytetään ilmatäytteisiä kaukaloita (30 x 15 m), joihin kuuluvat 4m leveät maalit. Maalivahdin alue, joka on samalla myös rangaistuspotkualue, on päädystä viisi metriä kentällepäin. Kaukaloiden päällä hyppiminen, makaaminen, välittömässä läheisyydessä tupakointi tai muu vahingollinen toiminta on ehdottomasti kiellettyä.

Peliaika
Peliaika on suoraa aikaa 12 minuuttia / ottelu.

Pistelaskusysteemi
Alkulohkossa voitosta saa kolme ja tasapelistä yhden pisteen. Jatkopelit pelataan sijoitusotteluina. Alkulohkon sijoituksen ratkaisee: 1. Pisteet. Tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden ratkaisee: 2. Pisteet keskinäisissä otteluissa 3. Maaliero keskinäisissä otteluissa 4. Tehdyt maalit keskinäissä otteluissa 5. Maaliero 6. Tehdyt maalit 7. Arpa

Ottelun kulku
Ennen ottelun alkua kenttäpuolet arvotaan. Alkupotkun aikana pelaajien on oltava omalla kenttäpuoliskollaan ja vastustajan 3 metrin päässä pallosta. Alkupotku suoritetaan eteenpäin. Maalin jälkeen joukkue, jonka maaliin pallo meni, jatkaa peliä alkupotkulla. Aikalisiä ei myönnetä.

Pelaajat ja tuomarit

Pelaajat
Kummallakin joukkueella on kentällä 1+3 pelaajaa. Mikäli joukkue koostuu pelkästään naispuolisista pelaajista, saa se käyttää kentällä 1+4 pelajaa vastustajan suostumuksella. Vaihtopelaajien määrää ei ole rajoitettu. Vaihdot suoritetaan "lennosta" joukkueen vaihtopenkin luota niin, että uusi pelaaja saa mennä kentälle vasta kun vaihtoon tuleva pelaaja on poistunut kentältä. Pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksessa. Lisenssivaatimuksia tai -rajoitteita ei ole.

Pelaajalistat
Turnauksessa käytetään reaaliaikaista tulospalvelua, joka edellyttää pelaajalistojen toimittamista viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Turnauksen aikana pelaajalistojen muokkaaminen ei ole mahdollista.

Pelaajien varusteet
Pakolliseen pelivarustukseen kuulu pelihousut. Jalkineita tai suojia ei saa käyttää. Pelaaja ei saa käyttää esineitä tai pitää yllään mitään, joka voi olla vaarallista hänelle itselleen tai muille pelaajille. Pelisukat ovat naarmuilta välttymiseksi sallittu.

Erotuomari
Jokaista ottelua johtaa koulutettu erotuomari, jolla on täysi toimivalta soveltaa näitä sääntöjä.

Erikoistilanteet

Rajapotku
Rajapotku tuomitaan, kun pallo on ylittänyt kaukalon reunan kentän sivuilta. Suoraan rajapotkusta ei saa tehdä maalia. Vastustajien on oltava vähintään kolmen metrin päässä potkupaikasta. Potkaisijan on potkaistava pallo peliin neljän sekunnin sisällä siitä kun hänellä on pallo hallinnassaan.

Kulmapotku
Kulmapotku tuomitaan, kun pallo on ylittänyt kaukalon reunan kentän päädystä puolustavan pelaajan kosketuksesta. Suoraan kulmapotkusta ei saa tehdä maalia. Vastustajien on oltava vähintään kolmen metrin päässä potkupaikasta. Potkaisijan on potkaistava pallo peliin neljän sekunnin sisällä siitä kun hänellä on pallo hallinnassaan.

Maaliheitto
Maaliheitto tuomitaan, kun pallo on ylittänyt kaukalon reunan kentän päädystä hyökkäävän pelaajan kosketuksesta. Maalivahti saa heittää pallon yli puolen kentän ilmassa. Maalivahdin tulee heittää pallo peliin neljän sekunnin sisällä siitä kun hänellä on pallo hallinnassaan. Maalivahti ei saa pudottaa palloa itselleen jalalla pelattavaksi, ei myöskään torjunnan jälkeen.

Vapaapotkut ja rangaistuspotku
Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Pallon on oltava paikoillaan ja vastustajien vähintään kolmen metrin päässä pallosta vapaapotkua annettaessa. Vapaapotku on suoritettava neljän sekunnin sisällä tuomarin annettua luvan.

Suora vapaapotku tuomitaan, jos pelaaja syyllistyy johonkin seuraavista rikkomuksista: potkaisee tai yrittää potkaista vastapelaajaa, kamppaa tai yrittää kampata vastapelaajaa, hyppää vastapelaajaa päin, lyö tai yrittää lyödä vastapelaajaa, työntää vastapelaajaa tai tarkoituksellisesti pelaa palloa kädellä.

Epäsuora vapaapotku tuomitaan, jos maalivahti pelaa palloa käsin kun hän on saanut sen rajapotkusta, omalta pelaajalta polvesta alaspäin suoritetulla syötöllä tai pitää palloa käsissään yli neljä sekuntia. Epäsuora vapaapotku tuomitaan myös, jos pelaaja pelaa vaarallisella tavalla, pelaamatta palloa estää vastapelaajan etenemisen tai estää vastustajan maalivahtia vapauttamasta palloa käsistään.

Rangaistuspotku tuomitaan, jos pelaaja syyllistyy johonkin edellämainituista rikkomuksista omalla rangaistuspotku-alueellaan. Rangaistuspotku suoritetaan viiden metrin päästä maalista. Maalivahti ei saa tulla viivaltaan vastaan ennen rangaistuspotkun laukomista.

Rangaistuspotkukilpailu
Erotuomari valitsee maalin, jossa kilpailu käydään ja arpoo potkujärjestyksen. Joukkueet potkaisevat vuorotellen kolme potkua rangaistusalueen rajalta tuomarin määräämästä paikasta. Mikäli tilanne tämän jälkeen on tasan, potkuja jatketaan samassa järjestyksessä yksi potku kerrallaan ns. kerrasta poikki -systeemillä vuorotellen.

Kurinpitorangaistukset ja vastalause

Kurinpitorangaistukset
Pelaajaa on varoitettava keltaisella kortilla, jos hän syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen tai rikkoo jatkuvasti sääntöjä.
Keltaisen kortin jälkeen peliä jatkaa vastajoukkue vapaapotkulla tai rangaistuspotkulla. Pelaaja on poistettava kentältä punaisella kortilla, jos hän syyllistyy törkeään epäurheilijamaiseen käytökseen, raakaan peliin, vie vastajoukkueelta maalin pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin, käyttää sopimatonta kieltä tai saa toisen varoituksen samassa ottelussa. Vaihtopelaaja saa tulla kentältä poistetun pelaajan tilalle kahden peliminuutin kuluttua kentältäpoistosta, ellei vastajoukkue ole tätä ennen tehnyt maalia.

Vastalausemenettely
Ilmoitus vastalauseen jättämisestä on ilmoitettava tuomarille välittömästi ottelun päätyttyä ennen seuraavan ohjelmassa olevan ottelun alkua. Vastalause ja vastalausemaksu (50€) on jätettävä toimitsijateltalle 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseen käsittelee turnauksen asettama kolmihenkinen jury. Vastalausemaksu palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätöksestä ei voi valittaa.